...

Sitter här i mitt sovrum i London och halvsover, kollar på numbers och pratar med lite kompisar... Har jobbat långdag idag för första gången och måste säga att även om jag inte år lika trött som jag trodde att jag skulle vara så är det skönt att det bara är en gång i veckan! Jag orkar inte riktigt skriva värsta inlägget men jag kände att det var några dagar sen sist och att det nog var på tiden att jag skrev nått iaf!

Imorrn ska jag träffa en annan svensk au pair som heter Sofia och käka lunch med henne. Det blir nog kul, förhoppningsvis! Så kanske jag har en till kompis sen! Det vore ju härligt, speciellt eftersom Ida åker till sin kille ganska ofta när hon är ledig!

Men nu ska jag kolla klart på Numbers och sen ska jag sova :P

<3

Svar på komentarer^^

Eftersom jag är ett sådant tekniskt geni så vet ja ju självklart om det går att svara på kommentarer... eller så vet jag det inte xD Så jag tänkte skriva svar på dom två senaste här, så jag hoppas att ni läser det här inlägget:P

Eva: Jag kollade efter boken men jag hittade den inte!!! Antingen finns den inte på det biblioteket eller så var den utlånad... Men det lånekortet gäller på flera bibliotek så ja ska kolla på dom också :)

Elina: Jaa, det är jättehärligt här! Har varit jättebra väder än så länge! Men det är klart att jag har längtat hem, och gör det ibland, men det går över ganska snabbt :) Så jag ska se till att njuta av det fina vädret och av storstaden ;)

<3

Helgen...

Har jobbat i helgen eftersom (återigen:P) farmorn och farfarn är här... Men det var nog lika bra för Ida är hos sin pojkvän och en så länge är ju hon den enda som jag har att umgås med här, och två dagar i rad hade nog varit lite mkt att fördriva helt själv... Men imorrn är jag iaf ledig och även om inte Ida är här eftersom hon fortfarande är hos sin pojkvän så är jag fett taggad! Det har varit lite jobbigt sen jag kom hit, med hemlängtan och så men nu känns det som om det kommer bli bra! Jag har Ida och internet :P och Eli's kompis Alex som började prata med mig på msn idag för att höra om jag hade det bra och säga att det bara var att höra av sig om det är nått! Sen har jag skickat ett meddelande på facebook till en annan svensk au-pair från Londonsvenskar! Så förhoppningsvis kan vi oxå umgås ibland! Kanske till och med imorrn :) Vi får se :)

Här kommer en bild på "mitt hus" från baksidan. Jag bor till höger på bilden, där det finns en fönsterdörr längst ner, och familjen har den våningen och den våningen där man kommer ut i trädgården :)



<3

Mitt nya rum :)

Här kommer lite bilder från mitt rum här i London :) (det är stökigt på bilderna för att alla är tagna första dagen^^)

Min fönsterdörr och säng
Min fönsterdörr som är precis vid dörren :) Det är galler vid alla fönster på nerdervåningen på dom flesta hus här^^

Min säng och mitt skrivbord
Som sagt: Stökigt... Men det här är min säng och mitt skrivbord :) Och mina överfulla väskor, fattar inte att ja fick plats med allt!! ^^

Mina garderober
Här ser ni mina garderober :D Jag har mina grejer i dom två minsta (inte dom allra mest till höger för dom är någon elgrej..) :P Har nästan packat upp alla kläder nu! Bara alla andra saker kvar, det är inte så mkt men... :P

Så nu har ni fått er en liten snabbguidning i mitt rum, vad tyckte ni? Det är lite vitt men annars är det fint! Ska få en tv oxå, så då kommer det inte bli lika tomt :)

Torsdag^^

Idag har varit en väldigt bra dag i London! Den börjades ofs med lite illamående på morgonen men jag tror att det berodde på att jag sov ganska dåligt inatt. Iaf, det gick över innan jag åt lunch, runt 12! Jag jobbade på morgonen tills ungefär halv 10. Sedan sa farmodern (mamman och pappan är bortresta över helgen) att eftersom det var deras första dag på väldigt länge med barnen (dom bor i Frankrike) så ville dom spendera dagen med dom. Så jag var ledig ända tills klockan 6 :) Så jag bestämde mig för att börja plocka in kläder i min garderob, det gjorde jag innan jag åt... Sen när jag hade ätit gick jag till tub- stationen som ligger typ 5-10 minuter från där jag bor och köpte en liten Londonkarta som jag kan ha i väskan :) Sen svängde jag förbi biblioteket som ligger kanske 2 minuter från mig och skaffade mig ett bibliotekskort :) Så nu kan jag låna böcker, skivor, filmer och använda deras datorer 1 timme om dan! (datorerna va 1 timme per dag alltså, inte det andra) :P

När jag hade kommit hem från det såg jag att jag hade fått ett sms från Ida (tjejen jag träffade igår). Hon undrade var jag gjorde för hon hade tråkigt, så vi tog en kaffe på starbucks och pratade lite och lyssnade igenom typ hela hennes ipod :P Efter det gick jag hem för att hjälpas åt med farmodern att fixa dinner till killarna! Sedan såg jag till att dom badade och medan som kollade lite på tv så plockade jag undan efter maten^^ Sedan gick jag in på mitt rum och pratade lite med mamma och några kompisar på msn, och nu sitter jag här och ska gå och lägga mig om några minuter eftersom jag ska upp klockan 7 imorgon, som alla mornar här :P Så godnatt allihoppa och fortsätt gärna kommenter :D

<3

Min dator :D

Nu har jag äntligen fått internet att funka på min dator!!! :D Tyvärr verkar det som om jag kommer få krångla lite med att föra över bilder från min mobil men det gör jag gärna!! Bara jag kan hålla kontakten med familjen och alla mina härliga vänner i Sverige!!!

En annan glad nyhet (för mig iaf^^) är att jag var inne på en internetsida som heter londonsvenskar, igår. Där kan man som svensk hitta allt möjligt, bl.a. nya kompisar! Så jag såg att det var en tjej där som heter Ida som ville ha nya svenska kompisar och det bästa är att hon bor i Earl's Court, dvs mitt område i Kensington!! :D Så jag ska snart träffa henne och ta en fika! Hon skulle smsa mig när hon kunde träffas, om kanske nån timme eller så :D

Jag är ledig idag så det känns ju jättebra att ha någonting att fördriva dagen med! För nu har jag sutit på mitt rum framför datorn typ hela förmiddagen och kommer väl sitta här ikväll också, så det kan ju vara skönt att komma ut lite! Och dessutom förhopningsvis skaffa en kompis som jag kan prata med och träffa emellenåt när båda kan och så!! Så nu känner jag mig mkt bättre än jag gjorde igår när jag skrev det förra inlägget^^ Tack för alla svar på det föresten! Och Eli: Jag har lagt till Alex på msn så jag kanske tar och träffar honom oxå nån dag :)

Jag har inte orkat bry mig om att krångla med bilderna från min mobil nu för jag tänkte att det kanske fungerar om man startar om datorn och jag kommer ju att stänga av den när jag går sen! Så jag hoppas att jag ska slippa krångla med att ta ut och i minneskortet hela tiden jag ska lägga in nått på datorn eller från datorn till mobilen. Nu ska jag fortsätta prata med min broder :)

<3

Framme i London

Nu e jag framme i London och man kan val saga att det inte borjade som forvantat! Jag kommer inte ut pa internet med min dator, den vagrar att kolla upp sig mot familjens natverk... Men jag far lana en dator har, enda problemet e att jag bara kan lana den innan kl 3... Sa jag kan inte logga in pa typ msn nar jag slutar vid 9 pa kvallen utan bara nar alla andra e i skolan eller pa jobbet... Och det kanns riktigt jobbigt nu, bara tanken pa att inte kunna prata med nan eller sa, speciellt nu innan jag fatt nan kompis har. Jag har skaffat en engelsk mobil sa att det inte blir lika dyrt att ringa o sa men det vore saaaa skont om min dator bara ville ge sig och koppla upp sig! For nu kanner jag mig valdigt isolerad fran alla hemma i Sverige.

Nog med klagande... familjen jag bor hos e  valdigt snall. Det e valdigt mkt att gora mellan 7.30-8.30 och 3-9 men mellan det vet jag inte riktigt vad jag ska gora, det e inte sa jattekul att vandra omkring i London alldelles ensam. Men jag har varit och kollat lite i Holland Park och i utkanten av Notting Hill. Jag funderade pa att aka till Picadilly Circus men som sagt vet jag inte hur kul det e att gora det sjalv... Annars stannar jag val hemma och forsoker organisera i mitt rum men det e inte sa latt att gora innan Cecilie har rensat bort deras saker fran garderoben i mitt rum, och hon e inte hemma nu, sa jag kanske tar en svang nanstans iaf... Jag tror att jag ska forsoka ansluta min dator igen nu!

Ha det sa bra i Sverige och kommentera garna inlagget! Jag far se nar jag kan logga in igen :)

<3

Sista dagen hemma

Börjar kännas att jag ska åka nu! Om mindre än ett dygn kommer jag landa i London och bli skjutsad hem till det hus som jag kommer att bo i fram tills i sommar :D

Igår kändes det så sorligt och det blev många tårar! Men idag känns det överraskande bra för imorrn startar det sörsta äventyret jag varit med om hitills! Och även om jag kommer sakna alla jättemkt så kommer jag ju inte vara isolerad på andra sidan jorden... Jag kommer bo hyfsat nära Sverige med billiga flygförbindelser och internet! Jag kommer kunna prata och skriva till er allihop ofta! Så jag kommer nog ha det jättebra i London och jag hoppas att alla här hemma i Sverige oxå kommer ha det bra, och det tror jag för jag kommer ihåg när Evelina åkte till Spanien. Det var jobbigt i början men man vande sig och efter ett tag kändes det inte så tråkigt längre för man hade vant sig med att bara prata med henne ibland och läsa hennes blogg. Hon hade inte internet i början men jag kommer ju ha det hela tiden så det kommer bli mkt lättare för mig att hålla kontakten med mina kompisar än det var för henne!

Nu ska jag fortsätta packa så att jag blir klar tills imorrn! Lyfter från Arlanda kl 9.20 imorrn bitti så om ni vill prata med mig lr smsa så gör det innan det. :) Och om ni vill nått när jag är i London så smsa för om ni ringer så kostar det massa för mig! Men jag tänkte skaffa ett engelskt kontantkort men jag vet ju inte hur länge det tar innan jag fixat det! Men då går det ju lättare att ringa och smsa för jag har hittat ett kontantkort på internet som är jättebilligt att ringa och smsa till andra länder :D

<3

Dagen som var och dagen som kommer

Idag hade jag och Eva besök från Linköping!! Hanna tittade förbi över dagen och vi gjorde massa skojiga saker! Bl.a. var vi och kolla de i Karins affär Fröjd hantverk (väldigt mysig!). Där träffade vi, förutom Karin, Caroline som var lika glad som alltid. Det var väldigt kul att få träffa alla och säga hejdå innan resan som närmar sig med STORA steg! Det är ju redan på söndag morgon som jag åker så det är ju nästan bara 2 dagar kvar!!! :O

Imorgon hoppas jag blir lika bra! Ska ut och rida med Eli och säga hejdå till henne! Det kommer bli sorgligt, men det är ju inte första gången vi sagt hejdå och vetat att vi kanske inte kommer ses på ett år! :( Det tycker jag börjar bli en tråkig vana som vi borde vänja oss av med!

Ojojoj, jag har så mkt kvar att packa men ingen ork känns det som! Men jag har ju hela lördagen på mig så förhoppningsvis går det bättre då! Nu ska jag kolla på Criminal Minds, ska bli skönt att koppla av till lite kriminalserier, för efter Criminal Minds är det nämnligen en till sådan serie, Law & Order: Special Victims Unit!

<3

<3

Pratade precis med värdmamman igen! Och hon verkar bara trevligare och trevligare varje gång jag pratar med henne eller får mail från henne! Jag tror att det här året kommer bli jättebra. Även om jag kommer sakna alla här så känns det nästan som om jag redan har en "familj'" i London. Och det känns så bra att veta att dom längar efter mig och har planer för att underlätta för mig :)

Nu ska jag snart käka och så ska jag hänga upp massa lakan och handdukar som jag har tvättat! (i tvättmaskinen iofs ^^)

<3

Resväska!

Nu har jag köpt en till resväska! Denna är mkt större än den jag har så nu har jag två stora och bra resväskor som ska få ta sig en tripp till London på söndag :D



Känns så overkligt att det är redan på söndag! Igår var det en ynka vecka kvar och idag är det mindre än en vecka!! Känns bra och sorgligt på samma sätt... Ska bli hur kul som helst att få bo i London i nästan ett år men jag kommer sakna alla kompisar!! Jag kommer ihåg hur jobbigt det var när Eli åkte och då hade jag ju alla andra kompisarna kvar! Men nu har jag ingen när jag kommer till London, men det kanske är bra... Blir väl kanske lättare att ha kul och inte tänka för mkt på allt man saknar om man inte har nån där som påminner en om det hela tiden! Tror att det här året kommer bli jättebra! Och jag kommer varken vara i världens ende eller vara helt okontaktbar. Har ju msn, blogg, bdb och facebook! Nu ska jag kolla om jag här nått jag kan stoppa ner i den nya resväskan, den är så stor och tom^^

<3

Resväskor...

Plockade fram väskorna som jag ska ha med mig till London för att mamma har börjat tvätta en del kläder som jag ska ha med mig och jag kände att jag lika gärna kunde stoppa ner dom i väskorna som att hänga upp dom och sen packa ner dom. Det var bara det att jag märkte att jag aldrig kommer få plats!! Den ena väskan är verkligen i minsta laget... Så jag skjutsade Mattias till en match och svängde in på Marieberg men hittade ingen billig och bra :P Dessutom hade jag kollat på internet innan och hittat en bra på Rusta, ville bara kolla så att det inte fanns någon bättre. Så jag ska åka och kolla på den imorrn, hoppas bara att den finns i Örebro!

Annars har jag ätit helgbuffé med familjen på Pizza Hut. Det var gott men man blir ju så äckligt mätt på sån mat!! Så nu sitter jag här och känner mig nästan illamående när jag tänker på att äta...^^ Ska snart skjutsa pappa till tåget till Norrköping. Han kommer hem på onsdag och då är sista gången jag träffar honom innan jag åker till London för han jobbar nästa helg! Så jag har skrivit "pappa" i min kalender på onsdag.

<3

Ahahaha

Jag är typ ett geni!! Om inte headern funkar för er som använder firefox, prova att trycka på uppdatera. Då funkade det iaf för mig!! :D Kan inte fatta att jag är ett sådant tekniskt geni :P

Hoppas bara att det fortsätter att fungera :D

<3

Nytt utseende...

Nu har Lisa hjälpt mig att fixa till min blogg! Den verkar dock ha fått för sig att strejka i firefox... Så om man vill se dom fina bilderna i headern så får man använda explorer... Suger men det får väl gå tills jag lyckas lista ut problemet, (om jag gör det) för det fungerar i firefox när man trycker på "förhandsgranskning" men inte om man går in på bloggen! Jättekonstigt tycker både jag och Lisa! Men om ni har några förslg på hur detta kan fixas är ni välkomna att kommentera detta inlägg! :)

Vi fixade inte bara med bloggen utan hann bl.a. med att kolla på en film oxå, The Wedding Crashers som var ganska kul! Värd att se måste jag säga. Nu ska jag nog kolla lite på vilka smycken jag ska ha med mig och kanske gå igenom lite smink oxå^^

<3

Ps. Vi försökte inte få samma färg på headern som på resten av bloggen, ville ha den lite mörkare! Vi kom på att det såg ut som om vi kanske hade misslyckats med att få rätt färg, men det blev precis rätt!


Nya frisyren

Lovade ju att ja skulle lägga in en bild på min nya frisyr men sen har ja inte riktigt orkat de för den ser ju precis ut som den gamla, lite kortare bara... Men här kommer en bild som jag lovat! Däremot är den inte så vacker direkt, osminkad och håret är fortfarande blött från duschen..^^ Haha, men men.



Idag kommer Lisa hit!! Hon ska hjälpa mig med att snygga till bloggen lite^^ Så det ser jag fram emot! (Inte bara för att hon ska hjälpa mig, för att jag ska få träffa henne också, kom på att det lät som om jag bara ville träffa henne för att få hjälp ^^) Borde kanske kolla lite på vilka kläder jag vill ha med mig, men ganska mkt är i tvätten så det är ju lite krångligt ^^ Så jag får väl vänta lite med det ;)

<3

Centimeters of London :D



Bara att den heter nått me London gör att ja bara älskar den just nu!!! Att den dessutom är jättebra gör ju saken bara bättre ;)

<3

Resa

Idag åker Malin till Sydafrika och är borta i 3 månader! Fatta vilken resa!! Skulle ju inte säga nej till att åka till Sydafrika direkt!

Dessutom är det bara 9 dagar tills jag åker (sa Mattias och jag har inte orkat räkna efter om det stämmer^^) så jag börjar bli lite smått stressad... Fick mail från "min mamma" i London idag med namnen på barnen :D Dessutom skrev hon att hon var imponerad av min engelska och min mognad^^ Vi får väl se vad hon tycker när hon träffat mig ;) Haha

Ikväll ska jag iväg och grilla med tonår. Är ju ledare där tills jag åker :P Blir nog jätemysigt! Och imorrn kommer Lisa hit så då hoppas jag att vi kan snygga till min blogg lite!

Var hos Joanna igår och hon visade mig en hemsida med massa coola saker och jag har bestämt mig för att om dom har en butik i London så ska jag hitta den! Rock 'n Rose heter den! Klicka här så öppnas sidan i ett nytt fönster^^ http://rocknrose.bigcartel.com

<3

Klippning :)

Ska iväg och klippa mig om en halv timme :) Och jag fattar inte hur jag lyckas men jag hade ställt in väckarklockan men glömt att trycka på knappen som gör att den ringer... Så självklart försov jag mig^^ Men jag lyckades ändå på nått konstigt sätt att duscha så snabbt o käka frukost så snabbt att jag har en halvtimme på mig att borsta tänderna och sminka mig :)
Efter att jag har klippt mig ska jag hem till Joanna! Det ska bli jättekul för jag har inte träffat henne på hur länge som helst, om man inte räknar att vi har hälsat när vi har mötts i skolan men det var ändå i maj så!! Sen ska jag åka förbi Malin en sväng för hon åker till Sydafrika imorrn!!! Och ska vara borta 3 månader, så när hon kommer hem så är ju inte jag hemma.. Men jag kommer hem vid jul så då får vi ta och ses för sen kanske hon tydligen ska flytta dit :(


Igår var väldigt bra! Först solnig, sen simma 1 km, sen picknick utanför biblioteket :P Och sen gick vi på stan och jag köpte en plånbok (bl.a.) som jag inte riktigt kunde bestämma mig för om den var jättecool eller jätteful men nu har jag kommit fram till att den är jättecool! :D

<3

Ps. Bilder på min nya frisyr kommer!

...

Sitter och lägger över dom låtarna som jag vill ha med mig från min dator till den bärbara som jag köpt för att kunna hålla kontakten med alla hemma i Sverige :) Det är bara det att det blir ganska långtråkigt eftersom det tar en stund att först lägga in alla låtarna på ett usb-minne och sedan från minnet till datorn...
Men nu är det bara 5 minuter kvar (står det) sedan ligger låtarna på den LILLA bärbara! Har köpt en liten 10,1 tums dator! Den är sååå liten och söt! Det enda som fattas är att den inte är rosa :P Men svart är oxå fint^^

<3

Planeringen startar!! :D

Nu börjar de närma sig!!! Om mindre än två veckor åker jag!! Så nu gäller det att se till att man har allt som man behöver, det går ju att köpa saker där, det är ju inte så men det är så dyrt i England! Idag ska jag hämta mitt pass och kolla på banken vad det kostar att ta ut pengar me mitt kort i England och lite så. Vore ju skönt om jag kunde använda det där! Dessutom ska jag kolla på ett par skor på skopunkten som jag tyckte var väldigt shnygga när jag var där sist och köpte ett par "converse". Vi får väl se helt enkelt, vill ju ha några snygga skor i London, kom på att det kanske blir lite kallt att ha med mina nya fina klackskor om e sandaler... Det blir ju inte varmare precis utan tvärtom. Jag kan ju ta med dom till London när jag kommer hem vid jul :D

Det känns så otroligt konstigt att allt det här händer mig!! När jag ska tillbaka till familjen efter jul ska jag lixom åka till Schweiz där dom är på skidsemester och sedan åka med dom tillbaka till London sen... :D:D:D

<3

London, here I come!



Nu har jag bokat biljetten som ska ta mig från lilla Örebro direkt till ett liv mitt i London!!!
Har inte riktigt kännts som om det kommer att hända förän nu när jag har biljetten! Jag kommer verkligen åka till London och bo där i nästan ett år!! Fick ett mail från min värdmamma idag och hon skrev att hon längtar efter att få ha mig i familjen :D Och jag kan väl inte säga att inte jag också längtar, för jag längtar jättemkt!!! :D Hoppas bara att det kommer bli så kul som jag tror att det kommer bli! Och att jag får några kompisar där!
Har redan börjat planera och köpa saker jag ska ha med mig, men det är lite synd att det finns en gräns på hur mkt bagage man får ta med sig innan det blir hur dyrt som helst :P

Nu ska jag fira lite att jag ska åka genom att käka lite chips och godis och kolla på nått bra program ;)

<3

Willys

Ska snart iväg och jobba. Idag är det Almby, imorrn Västhaga och i helgen är det Almby igen och sen är det slut för den här gången! Sen har jag bestämt att jag ska ha två veckor på mig att bestämma vad jag ska ha med mig (jag kan tydligen inte ha med mig alla mina kläder, skor och väskor...) :P Och så ska jag packa och träffa alla mina kompisar som jag kommer sakna så grym mkt!!! Men jag kommer ju prata med alla på msn och så men det är inte samma sak när man vet att man inte kommer ses förän möjligen på jul annars i sommar! Kommer ihåg hur konstigt det kändes när Eli var i Madrid och då hade jag ändå alla andra kompisar att umgås med, nu är det jag som åker och kommer inte ha nån av mina kompisar att umgås med! Men Anne på Swedecare sa att hon visste några andra au pairer i samma område så förhoppningsvis kommer jag få några nya kompisar där! :D

Nu ska jag käka sen ska jag jobba enda till kl 7 ikväll^^

<3

LONDON!!!

Det blir London!!! Anne ringde igen och berättade att hon pratat med min referens fru, eftersom han inte var hemma då, och hon hade sagt snälla saker om mig^^ Så Anne hade pratat med den engelska familjen och dom vart jätteglada!! Och jag med, så jag ska prata med mamman imorrn på telefon, men Anne sa att det redan var klart så jag hoppas att det inte händer nått för nu har jag börjat planera för fullt! :D Ska fixa nytt pass bl.a. imorrn för jag kom på att mitt pass gick ut i juni :P

Nu ska jag gå och lägga mig för jag har varit uppe sen kl 5 imorse, inventering på willys, och nu är jag bajstrött!!! xD Sov gott allihoppa

<3

LONDON :D

Fick ett mail om en familj för nån timme sen så jag svarade direkt o fick svar nästan med en gång att Anne ville ha mitt hemnummer. Nån minut senare ringde hon och undrade om jag kunde skriva lite mer om mig själv i ett mail som hon kunde vidarebefodra till familjen och skiva med mitt nummer så att dom kan ringa mig :D:D:D Hoppas, hoppas hoppas!!! Sen frågade hon om jag hade polisutdrag men sa att det räckte att jag tog med mig det när jag kom eller om mina föräldrar skickade det när jag var framme :) Så nu verkar det som om jag kanske får åka iaf!!! Och det verkar vara en bra familj. Tre barn, 1,6 och 8 år. Jag skulle ta hand mest om 6 och 8 åringen :) Och det är ju den åldern som jag har erfarenhet av! Dessutom bor familjen typ mitt i cantrala London så det kommer bli sigthing och shopping för Christina!!! :D

Hoppas bara att dom bestämmer sig för att jag verkar bra och ringer mig i kväll eller imorrn! :D Nu slutar snart mamma så då ska ja ringa henne och berätta dom goda nyheterna!

<3


RSS 2.0