Lite för hurtig en söndags morgon?

Kan man bli för hurtig en söndags morgon? I så fall är jag troligen det just nu! Har precis tagit ur lakanen ur min säng och lagt in dom i tvättmaskinen tillsammans med lite kläder. Så det är snart färdigtvättat och då ska det hängas... Och innan det tänkte jag bädda med nya lakan. Sen tänkte jag köra en till maskin medans jag går ut och laddar min mobil med mer pengar... Och tänkte nog ta en sväng förbi nån butik och ladda mitt oystercard oxå eftersom jag ska åka in till city och träffa min italienska kompis som jag träffade när jag bodde i Earl's Court. Så när jag kommer hem från min promenad för att ladda både mobil och oyster så ska ju den tvätten hängas oxå... Inte så dåligt för att vara söndags morgon ;)

Och igår bokade jag biljetter hem till Sverige! Så jag kommer hem mellan den 25e-30e mars :) Men innan det kommer jag få besök av Sebbe och Evelina :D Och så tänkte jag, Hanna och Simon ta en sväng till Paris :) Det går bussar härifrån dit, så vi tänkte "ta bussen till Paris" ;) Hoppas det blir så för det vore jättekul! :D Så jag kommer ha fullt upp här på helgerna, och så har jag ju lovat Anders att jag ska få in ett besök i Dublin oxå, vi får väl se när det blir, just nu känns det inte som om jag kommer ha tid för det förän i mars/april/maj nån gång :P Det beror väl lite på vad mina kära kompisar här kommer på och så ;) Dessutom ska jag träffa Sandra nån gång, och eftersom hon bor lite utanför London så får väl det bli nån helg. Men det är ju kul att vara lite fullbokad, hellre det än att bara sitta och inte ha nått att göra ;)

Nu tror jag att tvättmaskinen är klar. Dags för nästa då ;)

<3

Min utsikt :)

Har träffat Hanna och Simon en sväng idag. Det var trevligt och det har varit så härligt väder idag! Så när jag vaknade var jag tvungen att ta lite bilder på utsikten från mitt fönster för det ser typ ut som om jag är på nått varmt turistställe.

Grannarna :P
Husen på gatan som går parallellt med våran.

Grannarna
Här är husen som är mitt emot mitt rum ^^


Här är den största anledningen till turistställskänslan. Visst ser det ut som en stor palm, och i bakgrunden ser huset väldigt mkt ut som ett charterhotell! :P Och när det är så här fint väder så känns det ännu mer som om det jag skulle vara i kanske södra Spanien istället för London ^^

<3

Jobbar... lr? :P

Sitter här i vardagsrummet i London och "jobbar". Barnen har varsin kompis här så jag behöver bara titta till dom nån gång ibland och se till att dom leker och inte gör nått dom inte får :P Så just nu sitter jag här i vardagsrummet så att dom kan komma hit ifall dom vill nått, lite lättare för dom än att springa upp på mitt rum kanske. Men jag klagar inte, sitter och surfar runt lite och pratar med älsk och kompisar! Ska snart ta ett varv till och kolla så att dom sköter sig, det blev oroväckande tyst nu...

Annars idag har jag inte gjort så mkt, men jag känner mig bättre från förkyldningen nu så det är ju bra! Jag är fortfarande förkyld men inte alls lika dålig som jag var igår. Så jag ska nog överleva den här förkyldningen oxå ;)

Nu ska jag gå en runda och kolla vad dom små solstrålarna gör.

<3

Sjuk... men blir bättre och bättre :)

Idag har min hälsa pendlat väldigt mkt! Har gått från att ligga halvdöd i sängen med halsont till att vara uppe och röra på mig till att ligga i sängen igen och nu känner jag mig ganska bra faktiskt :) Har köpt en medicin som verkar funka för det mesta i förkyldningsväg och den verkar ha funkat på mig :)

Så nu sitter jag här med ett glas medicin och hoppas att det kommer vara bättre imorrn :) För nu är det ju bara två jobbdagar kvar tills det är helg :D Och på fredag är det bara en vecka kvar tills älsk kommer :D <3 Ska bli sååå kul att träffa honom igen!

Nu ska jag nog kolla lite på tv och prata lite med min vänner på msn och så^^ Sen ska jag nog inte vara uppe för länge ikväll om jag vill bli bra snart ;P

<3

Hej vilken dag :P

Idag har det hänt en hel del fast det inte känns som om jag har gjort nått :P Dagen började men att jag följde Oliver till skolan där jag mötte Hanna och vi gick till Café Nero och fikade och pratade :) Sedan gick vi vidare till Canser Reserch (tror att jag skrivit om den förut, en second hand-affär som säljer till förmån för canserforskning). Där shoppade jag loss! Köpte ett par skor, sjätte Harry Potter-boken, två spel och ett 1000-bitars pussel med ett London-motiv :) Och allt detta för endast 18 pund :D Och skorna var riktigt fina svarta klackskor :) Så jag är väldigt nöjd!

Dessutom berättade mamman, Deborah, att hon hittat en bra engelskakurs där man förbereder sig för att göra Cambridge certificate-prov. Och när hon ringde och berättade lite om mig så sa läraren att jag skulle gå i den avancerade gruppen... Innan jag ens kommit dit :P Men det går nog bra xD

Sen på eftermiddagen var Sarah på kalas så det var bara Oliver hemma. Och han kom inte hem förän 4 eftersom han har tennis på tisdagar efter skolan. Så jag hade en timme innan han kom hem som jag ska jobba, så då bäddade jag rent i barnens sängar och när han kom hem så skulle han läsa i sin lånebok eftersom dom ska till biblioteket imorrn och låna nya böcker, så jag skulle ju bara hålla koll på honom så jag satt i den andra soffan och läste i min bok :P Hehe. Lätt dag på jobbet! Men skönt eftersom jag börjar bli förkyld och har ganska ont i halsen... Men jag jobbar på att kurera mig!

<3

Bussdag...

Idag ringde Hanna och frågade om jag ville hänga på henne och Simon till IKEA och jag tänkte att där kan man ju hitta lite vanligt svenskt godis och sånt så det lät ju bra!

Det var bara det att vi först åkte en buss från oss mot Camden, men när vi kom till Hammersmith så ropade Hanna att hon såg en buss som gick typ dit vi skulle så vi hoppade av och sprang mot den. Väl på den bussen upptäcker vi att den går typ förbi Chiswick där vi bor så under dom första typ 40 minuterna kom vi ingenstans! Vi åkte och åkte och bytte buss igen och åkte en bit till och när vi tillslut kom fram så hade vi åkt typ 2,5 timmar... Men då tänkte vi att vi går in och tar en liten fika i lugn och ro på IKEA innan vi går och köper lite godis men då ser vi att IKEA stänger 5 och klockan är 20 i 5... Så vi springer och frågar om det är så att dom stänger dörrarna 5 men att man kan gå tills man är klar, men självklart är det inte så och vi får springa till matavdelningen och snabbt plocka åt oss det vi vill ha och gå mot bussen igen...

På väg därifrån tänker vi att eftersom vi måste byta buss vid ett stort shoppingcenter så kan vi ju kolla lite där och käka och så, men när vi kommer fram där typ halv 6 så märker vi att dom stänger 6, så vi kollar lite men hittar inte nått ställe att äta på. Så vi går till bussen och det slutar med att vi sätter oss på ett litet kebabställe där Simon bodde förut och käkade lite innan vi tog dom två sista bussarna hem...

Så det blev mkt buss idag! Mellan 4 och 5 timmar skulle jag gissa på! Men vi hade ganska kul ändå trots så mkt buss och lite IKEA ;)

<3

London äger! fast det regnar... :P

Idag har det hittills varit en mkt bra dag, och den har ju bara börjat ;)

Först gick jag med Sarah till skolan och det gick ganska snabbt idag för nu har hon börjat prata mer så jag lyckades få henne at skynda på lite genom att "leka" lite, typ "I bet I'll beat you to that corner" :P Sen gick jag hem och fixade iordning lite innan jag drog iväg hem till Hanna. Där satt vi och pratade och hade trevligt enda tills vi upptäckte att det var lunch time. Så då gick jag hem och gjorde min mat och då var mamman hemma så jag berättade lite snyggt för henne att jag har en pojkvän i Sverige som gärna kommer och hälsar på i februari och så frågade jag ifall det var okej att han sov här lr om dom ville att han skulle bo på hotell, vilket är ganska förståeligt. Men snäll som hon är sa hon att eftersom det var öven en helg och så, så gick det bra att han sov här :D:D:D Så min Sebbe kommer i början av februari!!! :D Great!

En annan sak som är kul är att jag ska ut ikväll med Hanna och några av hennes kompisar :) Jag får se hur länge jag orkar för jag är hyffsat trött ändå efter första veckan på jobbet, men jag ska kämpa på ;) hehe

Nu ska jag käka klart min mat och sen om typ en och en halv timme ska jag gå till Olivers skola och hjälpa till lite där, dom ska ha "film club" så mamman ska hjälpa till där men måste gå ifrån för att hämta Sarah så då får jag hoppa in istället för henne. Så det blir nog kul, dessutom tror jag att en fransk au pair ska vara där så jag kanske kan prata lite med henne :)

<3

Svennar ;)

Idag har det varit värsta svenne-dagen för mig! Först träffade jag en svensk au pair när jag lämnade Oliver i skolan. Sen åkte jag till Earl's Court och träffade Ida, som jag lärde känna förra gången jag var här som au pair :) Och vi hade väldigt trevligt som vanligt ;) Chai-latte på starbucks, sen en film och mat hos henne. Vi gjorde "Jamie Oliver-sås". Man kan köpa färdiga burkar med hans sås, så det gjorde vi :P

Sen ska jag snart iväg och träffa Hanna igen, tjejen jag träffade i Olivers skola :) Och upptäcka Chiswick lite mer, hon kom hit i fredags så hon har inte heller varit här så länge.

På "jobbet" idag hämtade jag först Sarah i skolan och sen när vi kom hem så spelade vi lite tennis och fotboll på baksidan, hon, jag och Oliver :) Det var väldigt kul och sen pärlade vi lite innan maten :) Det var min jobbdag idag ;) Ibland har man det bra ;)

<3

Shopping :)

Var på Starbucks lite förut och fikade, hade med datorn men hade inte internet så jag fick skriva i word, lägger upp det nu:

 

Sitter på Starbucks med en chai-latte i handen och kollar på folk och tänker lite på hur det har varit så här långt i London och vad jag ska göra i helgen och så :) Dessutom vill jag passa på att säga grattis till min lilla lilla bror som fyller vuxen idag ;) Conratz Matthew ;)

 

Dagen idag har sett ut så här, så här långt:

Först följde jag Sarah till skolan själv. Hon är fortfarande lite blyg men nu pratade hon lite iaf ;) hehe. Sen gick jag hem och hämtade min väska och så och tog bussen till Hammersmith där jag shoppade lite på Primark och kollade runt lite på HMV. För er som inte vet vad det är så är Primark en klädeskedja som är väldigt billig! Typ Ullared-billig. Och HMV är en film- och skivaffär och sånt är billigare i England överallt så när jag fått min första lön så ska jag dit och shoppa lite tror jag, jag kanske beställer på internet istället för det är billigare där och det är gratis frakt inom UK :)

 

I eftermiddag ska jag hämta Oliver i skolan och mamma Deborah ska hämta Sarah för hon ska på ballet och jag vet inte vart det ligger…^^ Men Deborah sa att vi kan gå och hämta henne tillsammans så att jag får se vart det ligger, ifall jag ska gå med henne dit nån gång. Sen senare i eftermiddag ska Oliver iväg och simma så jag tror att Deborah ska ta med sig Sarah dit och göra hennes läsläxa medan Oliver simmar så jag kanske byter lakan i deras sängar lr nått när dom är borta.. Vi får se, hon kanske vill att jag ska göra nått annat.

 

Men jag måste säga att det hittills har gått mkt bättre än jag trodde innan! Har lyckats hålla mig sysselsatt så att jag inte längtar hem så mkt och familjen är härlig så det är inte jobbigt varje gång man ska börja jobba utan det är riktigt roligt J Så jag hoppas att det håller i sig så här! Det vore väldigt skönt om det kunde gå så här bra hela tiden! Nu ska jag dricka upp min chai-latte och läsa lite så ska jag gå hemåt sen och kanske packa upp lite av det jag handlat innan jag går och hämtar Oliver.

 

<3


Dag nummer 2 på jobbet :)

Idag gick jag och mamma Deborah med Oliver till hans skola som ligger mkt närmare huset än Sarahs skola gör. Efter det gick vi hem och så loggade jag in på msn för att prata lite med Sebbe. Men som jag trodde så sov han fortfarande så jag satte på ett avsnitt av Law and Order SVU och kollade på det istället :) Och sen lagom till att avsnittet var slut vaknade Sebbe till liv och vi satt och pratade typ resten av tiden jag var ledig samtidigt som jag satte upp lite bilder på väggen och sånt :)

Sedan ringde Deborah och undrade ifall jag kunde hämta Sarah i skolan för hon skulle inte hinna det. Så jag gick och gjorde det och när vi kom hem så väntade vi några minuter tills Oliver kom hem från tennisträningen och sen dekorerade vi Deborahs födelsedagstårta :) Jättefin blev den ;) Och under tiden gick Deborah in på sitt rum och jobbade lite för hon ville se hur det gick när barnen var ensamma med mig. Och det gick väldigt bra faktiskt, efter att vi dekorerat den klart så lekte vi kurragömma ett tag och sen övervakade jag när dom målade och den vart det mat och tårta^^

Sen när barnen hade gått och lagt sig så beställde vi indisk mat och käkade och pratade, jag och föräldrarna. Och det var riktigt mysigt! Nu känns det som om jag känner dom lite bättre och min engelska blir bättre och bättre :D Nu är det lite msn som gäller innan det blir läggdags ;)

<3

Börjat fixa iordning nu :)

Nu har jag snart packat upp mina väskor och fått undan allt på sina platser. Har varit och köpt lite mat och frukost så att jag klarar mig den första veckan iaf :P Dessutom har jag fixat ett oyster card så nu kan jag ta mig fram här i London oxå ;)

Har pratat med Sebbe på förmiddagen när jag kom tillbaka från matinhandlingen och att jag följde Sarah till skolan. Så det kändes bra, men sen var han tvungen att dra till jobbet ;) Och då kändes det lite ensamt och tråkigt men då hittade jag Joanna på msn så nu känns det lite bättre igen. Dessutom pratade jag med Ida förut så nu har vi bestämt att vi ska ses på torsdag :) Så då har man nått mer att se fram emot, och jag tror att om jag bara har små möten och sånt som jag kan se fram emot så ska jag nog klara av dom här första veckorna innan man riktigt kommit in i det, sen går det nog bra:) Och då är det ju lite närmare att jag (förhoppningsvis) ska hem på påsklovet och hälsa på, och dessutom kommer Eli på sportlovet och hälsar på!!!! :D Det kommer bli great!

Det som är lite komiskt är att jag märker att jag redan känner mig säkrare på engelskan, och det är dag nr 2 xD Men jag kanske bara har tappat lite från förra gången och att det kommer tillbaka när jag pratar en del :p

Nu i eftermiddag ska jag hämta Sarah i skolan sen ska vi gå hem och käka, och direkt efter det ska mamma Deborah ta med sig barnen för Oliver ska simma och hon och Sarah brukar sitta där och titta på och göra Sarah's läsläxa då, så jag vet inte om jag ska följa med lr om jag ska göra nått annat här hemma lr om jag blir ledig då^^ Det får jag se då, jag skulle ju inte ha nått emot att följa med och få träffa lite folk, det kan bli ganska ensamt att bara sitta hemma på rummet :P Men jag vet inte, det kanske är en del inloggade på msn då, och då känns det av nån anledning inte lika ensamt ;)

Men nu ska jag fortsätta att packa upp. Snart klar med det, bara några få grejer kvar, och sen kan jag ställa undan väskorna :P

<3

Framme i London

Hej allihopa!

Nu är jag framme i London och har börjat bekanta mig med min nya familj och mitt rum :) Tänkte lägga upp några första bilder på mitt rum, dom är inte så bra för jag tog dom med mobilen i lite halvmörker, men man kan ju ana ungefär hur det ser ut xD

Mitt rum andra gången som au pair
Min soffa och min lilla hörna med kyl, micro, vattenkokare och nu finns även en brödrost där :)

Mitt rum andra gången som au pair
Min byrå och min garderob och längst bort till vänster är dörren som leder till trappan ner till dom andra ;)

Mitt rum andra gången som au pair
Min soffa igen med mitt soffbord och min STORA säng och mitt sängbord med en liten lampa på :)

Mitt rum andra gången som au pair
Min spegel och dörren till min toalett :)

<3

Imorrn :)

Imorrn bär det av mot London :) Känns toppen samtidigt som det känns sorgligt som bara den! Kommer sakna Sebbe såå mkt har jag kommit fram till! Han var här och sa hejdå förut och när han åkte kändes det så tomt... Men jag hoppas att det kommer gå bra när man vant sig vid att bara prata på msn och så :) Förhoppningsvis kommer jag ju hem på påsklovet och det är lite drygt 2 månader dit. Och det känns lättare att hålla sig 2 månader än att klara sig ett halvår ;) Sen ska ju han komma och hälsa på mig oxå hoppas jag :) Och sen kommer jag hem i sommar :P
Men nu har jag packat klart tror jag, ska bara hitta min genomskinliga påse från förra gången jag flög, annars får jag väl ta en ny på flygplatsen, det är ju inte hela världen xD Imorrn så här dags så sitter jag på flygplanet, det känns så overkligt! Hoppas att det blir så bra som det verkar, att familjen är så trevlig som dom verkar och så :)


<3

Snart är det dags... :)

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker till London för att jobba som au pair (igen) :P Och jag tror att jag börjar fatta lite vad det är jag har gett mig in på  xD Annars brukar det ju komma när man är framme och ska börja ^^

Men nu har jag börjat packa, har snart packat halva väskan! Och så har jag planerat in så att jag hinner säga hejdå till kompisar och ändå hinner spendera en hel del tid med både familjen och Sebbe :) Kommer sakna er även om jag tror att jag kommer ha hur kul som helst i London med Ida och alla andra svenskar och engelsmän som jag kommer träffa :) Ser fram emot det! Och alla besök som jag hoppas på ;) Hoppas bara att jag får ha kompisar som bor hos mig, annars kommer jag nog inte få så många besök xD
Nu ska jag slå in Evas inflyttningspresent för imorrn ska jag hem till henne och se hur hon har det i sin nya lägenhet :D

<3

En vecka kvar...

Nu är det bara en vecka kvar tills jag kommer fara till London. Och jag tror att det kommer bli hur bra som helst när jag väl kommer dit men det känns lite jobbigt att bara lämna allt här hemma... Men jag kommer ju ha internet och massa fritid där så om jag längtar hem så kommer jag ju kunna prata av mig på msn och skype :D
Igår var jag på bio med Sebbe, vi såg "Har du hört ryktet om Morgans?" och den var jättekul! :D Satt och skrattade typ hela filmen^^ Sen gick vi hem till honom i kylan och somnade till Ondskan :P Mysigt^^ Imorse följde han mig till bussen hem till bror Lisa och där fick jag stryk i både Disney-spelet och Astrid Lindgren-spelet :P Men det var väldigt trevligt ändå ;) Nu ska jag ta det lugnt ikväll, kolla på tv och kanske börja plocka fram lite saker som jag ska ha med mig till London men jag inte riktigt har koll på var dom är... Så det blir nog kul :P
<3

LONDON :D

Nu bär det av igen. Till London. Samma sida av London som förra gången men lite längre ut. Barnen som jag ska ha hand om är 4,5 och snart 7 år gamla. Den yngsta är en tjej och den äldsta en kille :) Jag tror att det kommer bli väldigt bra och eftersom jag kommer jobba mkt mindre än förra gången så kommer  jag troligen plugga lite engelska. Så jag kommer förhoppningsvis prata väldigt bra engelska när jag kommer hem sen ;)

Så nu blir det till att planera allt igen^^ Och bestämma vilka kläder man ska ha och så :P
<3

Shrek

Filmkväll lite snabbt hos Sebbe igår :) Shrek blev det! Och nu tänkte jag att han skulle få höra lite av dom riktiga rösterna, eftersom han råkade ha dom på svenska ;)
Lyssna och njut :D
<3

RSS 2.0